fredag 27 juli 2007

Sextjänstbranschen och DN:s bojkott.

Stå på dig, Isabella! Och skäms, DN! Denna lysande röst från andra flanken av sexarbetarbranschen, som behövs för att belysa båda sidorna av debatten om prostitution, mobbas ut genom att hon konsekvent förvägras att länkas till från deras artiklar i ämnet. DN kallar sig Oberoende Liberal, men vågar upprepat inte släppa in liberala, eventuellt obekväma tongångar vare sig i drogdebatten eller sextjänstbransch- frågan. Är de Bonnier-rädda? Om så, varför vågar Expressen då släppa fram dessa tongångar? Nej, det är självklart en PK- smygis. Är man liberala på allvar, så skulle man inte tillåta en sådan enkelriktad censur i sådana frågor utan att ha en bak- agenda. Verkar Isabella inte veta vad hon snackar om?
Ja, jag är emot sexköpslagen. Jag har bevittnat och tagit del av den, i Australien, lagliga sextjänstbranschen under min 7-åriga levnadstid där. Det skulle bli ett för långt inlägg här och nu; mitt eget inlägg och inställning kan läsas på Isabellas blogg HÄR:

Malin Wollins sällsynt blajiga AB-kolumn härom veckan om prostitution, har också gått het i debatten på nätet, med rätta. För att svara henne direkt: Ja, hade jag en dotter skulle hon få göra vad fan hon ville- i synnerhet sedan hon blivit myndig! Även om hon gick med i en ”sekt” eller ett politiskt ungdomsförbund som jag inte gillade personligen. Wollin vill ju tydligen sätta tvångströja på sina barn resten av livet… men inser nog inte att hennes dotter förmodligen kommer att ha sexpartners i tonåren, och med vilka hon både kommer att ha negativa och positiva erfarenheter av. Dottern kommer säkerligen även att testa droger såsom både tobak, alkohol och kolla på våldsamma filmer… Vad ska Wollin göra då? Och "Offer" är man bara under lidande genom tvång, hjärntvätt eller hot; det är milsskillnad på frivillig och påtvingad prostitution.

Nej, man säljer inte sin ”kropp”- det är ett känsloretoriskt populistuttryck. Man säljer tjänster, precis som en massageterapeut. Och nej, sextjänster är inte ett jobb för alla. Jag skulle nog avråda min hypotetiska dotter från att bli antingen polis, socialsekreterare eller psykoterapeut också- om hennes personlighet inte passade för yrket, eller för att man i yrket kan löpa höga risker att råka ut för individer med skadepotential (både fysisk och psykisk)- exakt som ett eventuellt sextjänstjobb skulle visa sig innebära. Men att förhindra och förbjuda med näbbar och klor bara för att det anses vara moraliskt förkastligt eller drivet av en snedvriden feministagenda? Aldrig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack rara för ditt stöd! Skönt att det finns röster i debatten som vet vad de pratar om :-)

Ozjeppe sa...

Tack själv! Vi kan ju inte låta din unika röst tystas ner av oinsatta tok-agendor! Avkriminaliseringens ljus hoppas vi nog nalkas snart, så medlen kan koncentreras på riktiga brott.

Callisto sa...

Man får bara ha en enda åsikt i denna fråga. Så är det bara.

Rabiatfeministerna har tagit patent på "rätt" åsikter, och det går ju sådär, som bekant. Tyvärr är det också de som fått paxa allt mediautrymme.

Jag är glad att jag inte har Malin Wollin som mamma. Snävsynta "idealister" kan man få nog av, rätt snabbt... Tänk att behöva växa upp med en. :/

Callisto sa...

Jeppe, försök avråda henne från sjukgymnastyrket också om du väl är igång (syftar på den hypotetiska dottern). ;D