fredag 29 juni 2007

Wimbledons unkna regler stinker!

Ah, Wimbledon-tennisen är igång och mitt sport-TV-tittande ökar på nytt! Men med denna turnering, kommer också dess strikta klädeskod som är ett eko direkt från ett Viktorianskt och Elisabethanskt sexfientligt puritan-samhälle som borde dött ut för länge sedan. Låter mitt resonemang fånigt? Nej, läs bara här:
Herrejävlar, man saknar nästan ord… vad tjejerna borde protestera mot extra är även de konservativa puttinutt-kjolarna som de faktiskt tvingas bära. Ja, Wimbledon tycks vilja upprätthålla en läskigt unken könsrolls- & sexsyn som säger: Kvinna, vi bestämmer dina sexuella signaler, och de är: Kjolar på alla kvinnor, händerna på täcket, du ska vara oskuld när du gifter dig och sen aldrig ha sex med någon mer än din man och GUD FÖRBJUDE att du har det utöver plikten att avla barn… och sen ska du skämmas lite extra för att du ens vågar vara kåt! Och män: färgade tröjor indikerar en viss homosexuell antydan- usch och fy.

Nej, jag gillar inte heller de gubbiga åsikter åt andra hållet, som någon sporthöjdare yttrade om att kvinnliga fotbollspelare skulle bära sexigare kläder för att öka damfotbollens dragningskraft. Det ska helt enkelt inte vara några jävla klädkrav inom idrotten alls!! Det skulle vara häftigt att beskåda vad en bojkott från alla deltagare- och inte bara föredömet Andre Agassi (och de killar som vill bära kjol, då?) skulle få de puritan-dinosaurier i All England Club och dess publik att göra. Är det hela diskriminering eller ”skit samma”-regler? Vad i h-e spelar det för roll vad någon har på sig när de spelar tennis?

Vem är egentligen mest småsint och lättstött här- den som sätter de "små" reglerna eller de som vägrar följa dem? Eller är det inte märkvärdigare än en privat obskyr klubb där man kan sätta sådana och utestänga alla som inte har rätt klädsel, kön eller kanske... hudfärg? Det hela är en intressant parallell till alla de evenemang som konsekvent exkluderar det ena könet. Eller ett steg längre: kyrkans seglivade regel att inte viga samkönade par... Alla ni som nu måste gifta er- skit i dem, och gift/registrera er nån annanstans så att deras unkna regler får självdö!! För det kommer de att göra, jag har trots allt en realistisk liberal tro på människan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Opulently I assent to but I about the list inform should have more info then it has.