onsdag 13 juni 2007

The neverending Horstigma

Horstigmat är i farten igen genom ett fall i Las Vegas, USA, där innehållet i denna s.k. bordellhärva bara lyser av inställningen att prostitution är FULT, usch och tvi-tvi. Det första jag letar efter i artikeln, är om det i något fall förekommer tvång, trafficking eller hot gentemot de prostituerade. Ingenstans står det så, och jag tolkar därmed igen budskapet som en i den oändliga rad av stigmatiseringar av denna verksamhet så mycket som möjligt, för att man anser det moraliskt förkastligt och inget annat.

Det enda som skulle vara brottsligt är om lidande genom tvång uppstått, vilket det enligt texten inte gjort här. ”Bordellmamman” har levt ett dubbelliv och avstängts från skolan (kan man lagligt stänga av någon från arbetet för att man enbart är misstänkt för brott, som i detta fall?) men upprörda föräldrars och talesmannen Rob Powers ”äckliga” ord avslöjar nog vad som verkligen ligger bakom beslutet: ”Vi bryr oss först och främst om våra elevers välbefinnande”. Jamen tackar, herr moralist- inga elever hade ju varit inblandade och karriärerna hade inte med varandra att göra! ”Välbefinnandet” består alltså då i itutandet för tonåringarna att denna verksamhet är omoralisk och smutsig under alla förhållanden, och därmed ska horan upp på korset och dö av skam och bespottande, innan hon besmittar eleverna med moraliska förfall-baciller…

Frivillig och skötsam sexhandel är enbart smutsig genom själva attityden mot den som sitter i sedan religionen fick för sig att en okontrollerad sexdrift var ett hot mot gudstron och därmed även kyrkans inflytande. Jag kryper i detta fall villigt till korset om de inblandade kvinnorna intervjuas och svarar ärligt ”ja” på frågan om de lurats, hotats, eller tvingats till det. Svarar de nej, ska ingen ha med deras val av sysselsättning att göra! Dödsstraff lagligt, prostitution olagligt… vilken liberal mardröm världen över.

Inga kommentarer: