tisdag 23 oktober 2007

Även dynga ska få synas och höras...

Det är inte varje dag man får en helt ny grupp att dissa. Listan var lång innan, men välkommen: Svenska Evangeliska alliansen. De har "prytt" tunnelbanan i Stockholm med skyltar som slår ett slag för den kristna kärnfamiljen, vilka RFSL vill stoppa:

En puckad åsikt... men även de ska få höras och synas.

MEN lika viktigt är detta: Om RFSL kränks av just denna skylt så får de väl uppmana sina medlemmar att vara mer stolta över sin sexualitet, inte erkänna sig svaga och faktiskt tåla detta, lika mycket som muslimerna som kränktes av Lars Vilks teckning av mohammed-rondellhunden. Skylten är inget uttalat hot eller någon direkt lögn, och ska därför inte censureras i någon lagform, ty även idiotiska åsikter ska få höras.

Så SL, låt den sitta kvar så alla kan se vilka puckona är! Sen kan man ta avstånd, som jag gör nu: Vissa familjeformer är självklart inte sämre än andra. Vad är ni rädda för, lilla Svenska Evangeliska Allians? Aha, att homoäktenskap inte leder till barn... Eh, har någon hört talas om Mark & Jonas med familj? Eller adoption? Eller vill ni slå fler slag för att adopterade barn är mindre värda än svenskfödda? Er åsikt anser jag vara dynga, men även dynga ska få synas, höras och bli förlöjligad...

2 kommentarer:

Mr Friar sa...

Jag håller med dig, och parallellen till Vilks är relevant.

Ozjeppe sa...

Visst är den det. Att offerförklara sig själv i onödan stärker ingen. Ge och ta, helt enkelt.

Tack för en förstakommentar! Lovar kolla din egen blogg.